Školski radio

U siječnju 2006. godine, u Dnevnom avazu, osvanuo je članak u kojemu je pisalo sljedeće :

„U Osnovnoj školi „Kiseljak“ ponovno pokrenut školski radio, nakon više od 15 godina prekida u njegovu radu “.

Na početku drugog polugodišta, pred kraj trećeg sata, hodnicima i učionicama naše škole odjeknuo je glas Nine Golubović, članice novinarske sekcije. „Realizirajući zaključke vijeća učenika o ponovnom pokretanju školskoga radija, nakon gotovo 15 godina zatišja, činimo to danas s osobitimo zadovoljstvom“ – objavila je Nina preko radija.

Najveći dio opreme za pokretanje školskog radija donirao je fra Ivan Pervan, gvardijan Franjevačkog samostana Kreševo, a ostala potrebna sredstva obezbijeđena su prodajom učeničkih božićnih i novogodišnjih čestitki u gradu i na nekoliko roditeljskih sastanaka. Tako je prikupljen iznos od 706,00 KM.

Anto Drmač, tadašnji voditelj novinarske sekcije, rekao je kako će učenici kroz sekciju obrađivati različite životne teme, razgovarati s poznatim i zanimljivim osobama te obilježavati značajne obljetnice, a sve to uz mnogo lijepe glazbe koja će biti emitirana prije početka nastave i tijekom velikog odmora.

Danas, 11 godina poslije, evo nas još uvijek na istom mjestu, uz školski mikrofon, s istim ciljevima, ali s novim članovima sekcije. Nadamo se da će i ubuduće zvuci školskog radija, zajedno s dječjim glasovima, odzvanjati hodnicima naše škole.

Danas školski radio vodi nastavnica Biljana Lukić.