Državno natjecanje u programiranju micro:bit uređaja

U projekt Škole za 21.stoljeće naša škola uključila se početkom ove školske godine. Sedam nastavnika škole prošli su obuku kako implementirati potpuno drugačiji pristup nastavi koristeći se micro:bit uređajem i razvijajući kritičko mišljenje i promišljanje kod učenika.

Državno natjecanje zadnji je korak u ovom projektu na koji smo prijavili 2 tima učenika pod mentorstvom nastavnice Valentine Vidović. Natjecanje je održano u utorak,10.5.2022.godine u Sarajevu. Od 70 prijavljenih timova iz cijele BiH oba tima naše škole prošla su među 20 najboljih u BiH. Prvi tim čine Leonardo Lučić (VIII.razred) i David Koprovica (IX.razred) koji su predstavili projekt Smart STE(a)M school. Drugi tim čine učenice petog razreda Aleksanda Mirčić i Petra Liješnić koje su predstavile projekt Smart cash register, a kojima je ovo ujedno i prvo natjecanje.

Aleksandra i Petra osvojile su nagradu za najmlađi tim i time pokazale kako se sa samo deset godina može napraviti kvalitetan projekt koji će biti ravnopravan s onim starijih učenika.

Oba tima u školu se vraćaju s nagradama poput različitih dodataka i novih micro:bit uređaja, čime će moći realizirati nove ideje.

U pratnji učenika, osim njihove mentorice, bila je i ravnateljica škole Marijana Kobačić koja im je sve vrijeme bila podrška te Ivan Sajević savjetnik ministra obrazovanja SBK.

Video projekata

SMART GIRLS #smartGirls https://www.youtube.com/watch?v=RjKm5aqnZt8&feature=youtu.be

IT WIZARDS https://www.youtube.com/watch?v=Gkla6Zm5MSo&feature=youtu.be

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)