II. školsko natjecanje “DAN IZUMITELJA”

Školsko natjecanje “Dan izumitelja” u našoj školi predstavlja inspirativno i kreativno natjecanje koje okuplja zainteresirane učenike i promovira inovacije i timski rad. Natjecanje je održano prošlog četvrtka, 9.11., kada se i obilježava Dan izumitelja. Na ovom događaju sudjelovalo je ukupno 30 timova, s ukupno 90 učenika naše škole. Njihov zadatak bio je konstruirati most koristeći špagete i razne druge materijale dostupne na licu mjesta u vremenskom okviru od samo 45 minuta.
Ova vrsta natjecanja nije samo zabavna i izazovna, već također potiče učenike da primijene svoje znanje iz područja znanosti, inženjeringa i matematike (STEM), te razvijaju vještine poput timskog rada, kreativnosti i rješavanja problema u stvarnom vremenu. Ocjenjivački žiri je ocjenjivao mostove prema kriterijima kao što su izdržljivost, duljina i visina u konstrukciji.
Rezultati natjecanja su:
🥇 tim 505 (Lario Terzić, Dorijan Ivičević i David Knežević)
🥈 tim GTI (Gabrijel Rašo, Tea Lučić i Iva Kobačić)
🥉 tim DUNJE (Tia Brajković, Katarina Bošnjak i Vanna Nikačević)
👏🏼 Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali na ovom natjecanju koje se održava već treću godinu u našoj školi. Pobjednici natjecanja zasluženu nagradu, odlazak u kino, će iskoristiti vjerujemo u što skorije vrijeme.
📍 Natjecanje su organizirali nastavnici koji čine Aktiv matematike, informatike, fizike i tehničke kulture

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)