#ZamisliPromijeni

U nedjelju, 29.10.2023. godine učenice naše škole Iva Čiča, Petra Liješnić i Aleksandra Mirčić u pratnji nastavnice Valentina Vidović boravile su u Sarajevu. Naime, na poziv IT Girls inicijative i UNiCEF BIH sudjelovale su na trećem #ZamisliPromijeni festivalu održanom u Domu mladih Skenderija.
Posjetiteljice i posjetitelji, a posebno oni najmlađi, zabavili su se uz animatore, klauna i face painting, a na štandu #ITGirls imali su priliku naučiti korisne stvari o programiranju i robotici, ali se i poigrati s arduino autićima na daljinsko upravljanje.
Ivi, Petri i Aleksandri ovo je prvi put da su imale javni događaj na kojem je bilo jako mnogo ljudi kojima su trebale objašnjavati što rade, kako programiraju i sastavljaju sheme sklopova. One su djevojčice od 11 do 13 godina pa su mnogi ostali iznenađeni njihovim znanjima i pristupom.
Od ove školske godine u našoj školi pokrenuta je IT girls inicijativa kroz istoimenu sekciju koja ima zadatak među djevojčicama promovirati upravo zanimanje programerki. Osim djevojčica u aktivnostima mogu sudjelovati i dječaci koji su zainteresirani.
Hvala #ITGirls , UNICEF Bosna i Hercegovina , UNDP Bosnia and Herzegovina, #unwomen Bosna i Hercegovina i ostatku ekipe na pozivu i prilici da djevojčice pričaju o IT-u, programiranju i robotici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)