NAŠI UČENICI NA PRVOM MAKER FAIRE U BIH

Proteklog vikenda (28. i 29.5.2022. godine) u Bosni i Hercegovini organiziran je Maker Faire. Inače, ovo je prvi takav događaj ne samo u BiH nego i na području Zapadnog Balkana. Na ovom događaju koji se u 40 država svijeta okupljaju se fascinantni i znatiželjni ljudi koji vole da stvaraju inovacije i koji rado prezentiraju svoj rad. Od inženjera, umjetnika, naučnika do startupa i tvrtki.

Pozivnicu za sudjelovanje, od strane organizatora FabLab, dobila je naša nastavnica informatike Valentina Vidović koja je odlučila spojiti u tim sadašnje i bivše učenike naše škole. Tim su činili David Koprivica i Leonardo Lučić koji pohađaju našu školu te su im se pridružili bivši učenici naše Petra Miloš, Antun Vujica i David Grgača koji su sada srednjoškolci.

Prema procjeni organizatora događaj je posjetilo preko 13 000 ljudi. Sudjelovalo je 85 izlagača iz BiH te regije gdje su se kao najmlađi mejkeri našli i naši IT WIZARDS-i. Prezentirali su projekte na kojima su radili te održali nekoliko radionica za sve zainteresirane. Mnogi posjetitelji nisu vjerovali da se radi o osnovcima pa su u nevjerici slušali njihove prezentacije i testirali projekte. Za njih ovo je ogromno iskustvo gdje su dobili i prve poslovne ponude za suradnju.

Zahvaljujemo se ravnateljici Marijani Kobačić jer nam je podrška i ministru obrazovanja SBK Bojanu Domiću koji nam je dao podršku i suglasnost za sudjelovanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)