Odličan rezultat naših robotičara: drugi u Bosni i Hercegovini!

Danas je održano Državno robotičko natjecanje za učenike osnovnih škola u organizaciji SPARK school udruge iz Mostara koja već godinama organizira robotička natjecanja osnovcima. S obzirom na trenutnu situaciju natjecanje je održano u online formatu. Na natjecanje se prijavilo skoro 40 škola iz cijele Bosne i Hercegovine dok je finale izborilo njih 25.

Učenici su imali zadatak osmisliti projekt koristeći se robotima, senzorima i elektronikom promovirajući STEM i robotiku. Našu školu predstavljali su Petra Miloš, David Grgača, Leonardo Lučić, David Koprivica te Antun Vujica koji je danas odgovarao na pitanja sudaca. Mentorica u izradi projekta bila je nastavnica Informatike, Valentina Vidović.

Dva tjedna su imali za ideju i razradu projekta te programiranje robota i elektronike. Koristeći senzor za praćenje linije, senzor za temperaturu, kompas, servo motore i različite ledice prikazali su zanimljiv projekt na stazi veličine 15 kvadratnih metara. U izradi makete grada pomogli su i drugi učenici škole, ali i djelatnici koji su im, zajedno s ravnateljicom, dali i potpunu podršku u relizaciji projekta, na čemu je tim jako zahvalan. S obzirom na veličinu makete grada i staze svoju pomoć ponudila je i tvrtka Doper-tech koja je ustupila opremu (dron) za snimanje zadatka.

U nastavku objave uživajte u video prikazu onoga što su napravili.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)