Svjetski dan izumitelja

Aktiv nastavnika matematike, informatike, fizike i tehničke kulture već drugu godinu obilježava Svjetski dan izumitelja (9.11).

Na natjecanje su se mogli prijaviti učenici od 6. do 9. razreda, u timovima (2-3 učenika). Prijave su trajale dva tjedna i nakon zatvaranja prijava Aktivu su se prijavila 33 tima, odnosno 90 učenika. Zanimljivo je kako učenici nisu znali o kakvom je natjecanju riječ i sve su doznali tek kada su se pojavili na natjecanju.

U 30 minuta svaki tim je trebao izgraditi “Marshmallow tower” koji će samostalno stajati i biti viši od 30 cm. Svaki tim je dobio isti materijal za izradu. Ukupno 20 timova je ispunilo osnovni uvjet (visina minimalno 30 cm). Uvidom u visine “Marshmallow towera” nije bilo potrebe za drugim krugom natjecanja.

Rezultati natjecanja su:

🥇 tim 505 – 89 cm (Melani Matić IX.3, Lorena Cvjetković IX.3 i Franko Bilić VIII.1)

🥈 tim TORCIDA – 73,5cm (Dorijan Ivičević VII.3 i David Knežević VII.3)

🥉 tim ANTIBIOTICI – 68cm (Marko Kvasina VIII.1, Leo Anić VIII.1 i Teo Jukić VIII.1)

Ovaj zanimljiv datum obilježili su i učenici 5. razreda, zajedno sa svojim učiteljicama, također na kreativan i maštovit način.

Pohvala svim učenicima koji su sudjelovali jer svojim odazivom su pokazali kako žele i vole sudjelovati i u vannastavnim aktivnostima. U kreativnost, natjecateljski duh, spretnost i maštu nismo ni sumnjali, a sve je zabilježeno na fotografijama i video zapisima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)